За нашето общо бъдеще - децата, при нас в дентален център „АВАНГАРД” прилагаме програми за профилактика на кариеса, лечение на вече развит кариес, запечатване на новопробили зъби със силанти, флуоризиране, минерализиращи средства.

 

Грижите  за зъбите на вашите деца трябва да започнат от момента на появяване на първия от тях. Обикновено това се случва около 6-ия месец. Първият преглед при стоматолог е добре да стане още на година - година и половина. Причината за това е, че има ”ранен” детски кариес, който разрушава млечните зъбки още с появата им. Някои родители смятат, че млечните зъби не се лекуват, тъй като те ще се заменят с постоянните. Това е много погрешно. Доказано е, че децата със здрави млечни зъби имат и по-здрави постоянни зъби. Освен това ранната загуба на млечен зъб води до намаляване на мястото за поникване на подлежащия постоянен. Той прораства накриво, а това води до изкривяване и на съседните зъби и на целите зъбни редици и челюсти. Кривите зъби от своя страна водят до повишен риск от развитие на кариеси на постоянните зъби и на заболявания на венците.

 

Така че рано започналата грижа още за млечните зъби, е инвестиция за здравето и красотата на усмивката на вашите деца през целия им живот.

 

Първите постоянни зъби се появяват на 6-тата година. Особено податливи на бързо увреждане от кариес са дъвкателните зъби, защото те отначало са с много дълбоки повърхности, в които лесно се задържа храна. В дентален център „АВАНГАРД” такива зъби можем да предпазим, като ги запечатаме със силанти, или да открием в ранен етап вече развил се кариес и да спрем този процес навреме!