Когато кариесът напредне в дълбочина и не се лекува навреме, може да засегне пулпата (нерва) на зъба. Често това е съпроводено със силни болки. Единственият начин да се спаси зъба е да се проведе лечение на каналите, ендодонтско лечение.

В дентален център „АВАНГАРД” тази процедура се извършва съвсем безболезнено, с помощта на най-съвременни упойки. Пациентите най-често не разбират кога е изваден нерва и са почистени каналите. Благодарение на модерната апаратура и материали, с които разполагаме, дори безнадеждно заболяли зъби с грануломи и кисти могат да бъдат спасени.


преди

след


Ендодонтското лечение е специфична процедура, която изисква специфична апаратура и специализация. В дентален център „АВАНГАРД” разполагаме със супергъвкави никел-титанови инструменти, с които могат да се почистят и криви канали и да се спасят иначе обречени зъби.

Качественото лечение на каналите е особено важно и в случаите, когато върху  тези зъби ще се поставят мостове или корони. Дори и те да са изработени много красиви, ако зъбите под тях не са добре излекувани, може да се наложи свалянето на короните.

 

преди

след