• Фасети

  • Избелване

 

В 21-ви век желанието да изглеждаме добре не е въпрос на суета. Това е задължително условие за изграждане на нормални социални контакти, ежедневна комуникация и професионална реализация...

 

Редица изледвания доказват, че при разговор очите на събеседника ни попадат в 60% от времето върху нашите зъби. Това показва доминиращата роля на усмивката за красотата на нашето лице!

 

Порцелановите фасети са един най-разпространените начини за коригиране на цвета, формата и подреждането на зъбите. Това са ултратънки (около 0,5-1мм), произведени индивидуално за вашите зъби порцеланови пластинки, които се поставят само по предната им, външна повърхност. Основното им предимство пред коронките е, че не се изисква изпиляване на голяма част от зъбната тъкан от всички повърхности. Отнема се минимална част, често само от емайла и то само от една от зъбните повърхности!

 

За извършването на такова лечение е необходима  сериозна квалификация, тясна специализация, силно усещане за лицева естетика и съвременно техническо оборудване от най-висок клас...преди

следпреди

преди

след

следпреди

преди

след

следКлиницист: д-р Любомир Вангелов

Керамист: Игнат Радулов


Избелването е най-търсената услуга в стоматологичните кабинети в западна Европа и Америка. Това е най-ефективния, безопасен и в същото време финансово разумен начин да промените драстично цялостния изглед на вашата усмивка, а от там и на цялото лице. За красивия вид на зъбите са важни три фактора: тяхната форма, правилното им подреждане и цвета им. Доказано е, че дори при леки отклонения във формата и подреждането на зъбите, ако техния цвят е достатъчно бял, усмивката се възприема като красива и естествена. И обратно, дори при перфектно подредени и равни зъби, ако те са видимо жълти, усмивката се възприема като отблъскваща. По-светъл цвят на зъбите може да се постигне и чрез  фасети, рядко и чрез коронки, но това е свързано с изпиляване на здрави зъбни тъкани. При избелвaнето няма изпиляване и не е нужно да се поставят упойки. Няма опасност от възпаление на пулпата (нерва) на зъба, което е възможно при короните. След избелване нашите пациенти споделят, че се чувстват по-уверени, усмихват се спокойно, не се налага да прикриват зъбите си с устни или ръка.

На избелване подлежат както единични потъмняли зъби, така и  цялата горна и долна челюст. И тук изключително важно е всичко да се извършва под контрола на стоматолог с висока квалификация. В магазините се продават най-различни избелващи продукти за домашно ползване, които имат съмнителен ефект и могат сериозно да увредят венците, лигавицата на устата и зъбите.

Избелване на зъбите най-общо може да стане по два начина:

  • домашно, по предписание и контрол на стоматолога. В този случай снемаме отпечатъци от челюстите и ги изпращаме в зъботехническа лаборатория. Там се изработват индивидуални шини, които пасват точно на вашите зъби. На второто посещение ще Ви обясним как да нанасяте избелващ гел в шините и как да ги поставяте на зъбите си. При този метод резултатите се получават по-бавно, за около 3-4 седмици, и по някога са по-слаби. Най-добри резултати се получават когато той се използва като допълнение към другия метод...
  • избелване в кабинета (професионално избелване). Цялата процедура трае около час , резултатите са по-добри и могат да се видят веднага. След изолиране на венците със специална бариера върху зъбите се нанася избелващия гел и се облъчва с лампа, която допълнително стимулира процеса на избелване.

Най-дълготрайни резултати се получават когато избелването в кабинета се последва от домашно избелване, което допълва и задържа получения резултат.

Важно е да се подчертае, че преценката за това дали сте подходящ кандидат за избелване и кой метод е най-подходящ за вас трябва да се направи от висококвалифицирани специалисти. С тази процедура могат да се получат чудесни резултати, но ако не се провежда правилно - крие определени рискове.
преди

след